Mall-ul Park Lake din Capitală a fost evacuat, sâmbătă după-amiază, în urma unui apel telefonic prin care a fost anunţată amplasarea mai multor bombe în incinta centrului comercial. Evacuarea celor circa o mie de oameni care se aflau în mall-ul Park Lake a durat aproximativ o oră deoarece au fost şi persoane care au refuzat să iasă din complex, spunându-le poliţiştilor că le strică sărbătorile, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

"În urma apelului primit la 112, primul echipaj a ajuns la faţa locului după aproximativ 4 minute, a blocat accesul în mall şi s-a dispus evacuarea oamenilor, care s-a făcut progresiv, pentru a nu se crea panică", a afirmat reprezentantul Poliţiei Capitalei.

Întrebat de ce operaţiunea de evacuareaa durat atât de mult, respectiv aproximativ o oră, Bogdan Ghebaur a spus că poliţiştii au avut probleme cu unele persoane. "Au refuzat pe motiv că le stricăm sărbătorile. În cele din urmă, oamenii au înţeles şi au părăsit mall-ul. Atât de mult a durat să fie evacuate 1.000-1.200 de persoane", a spus Ghebaur, precizând că începerea evacuării s-a dispus la aproximativ 10 minute de la primirea apelului la 112. Traficul a fost reluat pe bulevardul Liviu Rebreanu şi pe străduţele din jur, unde nu s-a putut circula timp de aproximativ o oră.

Mall-ul Park Lake din Sectorul 3 al Capitalei a fost evacuat în urma unui apel telefonic primit la 112 în jurul orei 15.00, când a fost anunţată amplasarea mai multor bombe în incinta centrului comercial.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, apelul a fost făcut la 112 de pe o cartelă prepay de către un bărbat a cărui identitate este în continuare necunoscută.