Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 s-a produs în noaptea de luni spre marţi pe coasta pacifică a Americii Centrale şi a fost resimţit în El Salvador şi Nicaragua, au anunţat autorităţile din cele două ţări. O alertă de tsunami a fost declanşată de autorităţi.

Ministrul salvadorian al Mediului a anunţat că seismul a avut loc luni, la ora locală 21.51 (marţi, 06.51 ora României), în apropierea de coastele departamentului Usulutan, în sudul El Salvador.

Protecţia civilă salvadoriană nu dispune pentru moment de informaţii privind victime sau pagube materiale

Potrivit postului de radio local YSKL, seismul a generat pene de electricitate în departamentele San Miguel şi Usulutan din El Salvador.

În Nicaragua, ţară vecină cu El Salvador, Institutul de studii geologice (Ineter) a anunţat că epicentrul seismului s-a aflat în golful Fonseca, situat între Nicaragua şi San Salvador, la o adâncime de 24 de kilometri.

Institutul american de geofizică (USGS) a localizat epicentrul cutremurului la 70 de kilometri şi a evaluat magnitudinea la 7,4.Alimentarea cu energie electrică şi comunicaţiile telefonice au fost întrerupte în unele cartiere din Managua. Seismul a fost resimţit şi în Honduras şi Costa Rica.