Un camion a fost lovit de un tren Regio, marţi, la ieşirea din staţia Roşiori Est, în judeţul Teleorman, călătorii fiind preluaţi cu autobuze pentru a fi duşi la destinaţie. În urma accidentului, traficul feroviar a fost oprit între staţiile Roşiori Est şi Roşiori Nord, trei trenuri fiind anulate.

Purtătorul de cuvânt al companiei CFR, Oana Brânzan, a declarat, pentru News.ro, că accidentul a avut loc în jurul orei 06.30, pe Magistrala 909, ruta Alexandria - Roşiori Nord, la ieşirea din staţia Roşiori Est către Roşiori Nord.

Potrivit primelor informaţii, accidentul s-a produs din cauza şoferului camionului, care la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată cu Crucea Sfântului Andrei, nu a respectat indicatorul rutier şi a fost lovit de trenul Regio 9362, care circula pe ruta Alexandria - Roşiori Nord.

În urma accidentului, călătorii nu au fost răniţi, aceştia fiind coborâţi din tren şi preluaţi cu autobuze pentru a fi duşi la destinaţie, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu.

Trenul implicat în accident a fost retras din zona accidentului, iar alte două trenuri care circulau pe linia unde s-a produs accidentul au fost anulate pe distanţa Roşiori Est - Roşiori Nord.

Camionul lovit de tren, care transporta navete cu bere, va fi ridicat cu o macara de pe linie, după ce marfa va fi mutată într-un alt tir.

Traficul feroviar dinspre staţia Roşiori Est spre Roşiori Nord este oprită de peste trei ore, urmând să fie reluat după ce camionul va fi ridicat de pe linie.