Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova au deschis o anchetă după ce un poliţist care verifica, vineri, o posibilă fraudă la Bacalaureat comisă de fiica fostului şef al CJ Mehedinţi Adrian Duicu ar fi fost agresat de mama elevei, femeia putând fi acuzată de ultraj.

Procurorii şi poliţiştii din Orşova au fost sesizaţi, vineri, despre o posibilă fraudă la proba de Geografie a Bacalaureatului în cadrul Colegiului Tehnic "Dierna" din Orşova, scrie MEDIAFAX.

În urma sesizării, la ieşirea de la proba scrisă la Geografie un procuror şi un poliţist au aşteptat-o pe eleva suspectată de fraudă.

Sesizarea o viza pe fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, care susţine în această perioadă examenul de Bacalaureat la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orşova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, Fănică Cercel, în momentul în care eleva a fost verificată de către anchetatori pentru a se stabili dacă asupra sa erau dispozitive de transmisie de tip hand-free, mama elevei, respectiv soţia lui Adrian Duicu, l-ar fi îmbrâncit pe poliţist.

Sursa citată anterior a mai declarat că, în urma altercaţiei, poliţistul s-a ales cu câteva zgârâieturi, motiv pentru care Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova a întocmit acte pentru a se stabili dacă femeia va fi acuzată de ultraj.

Adina Duicu a fost elevă a Liceului ”Traian Lalescu” din Orşova, dar a susţinut examenul de Bacalaureat la centrul organizat în cadrul Colegiului Tehnic "Dierna" din Orşova.

Într-o intervenţie telefonică la postul Realitatea Tv, Adrian Duicu a declarat că fiica sa nu a copiat la examenul de bacalaureat, asupra sa negăsindu-se niciun dispozitiv de tip hands-free, iar acest fapt va fi stabilit de ancheta care s-a deschis.

În imaginile suprinse cu un telefon mobil în faţa liceului unde tânăra a susţinut examenul de Bacalaureat, apare fiica cea mică a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, care îl loveşte pe poliţistul ce o imobilizează pe mama sa, potrivit procurorilor, aceasta nefiind audiată pentru ultraj, ci doar mama sa.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că vor fi luate cele mai drastice măsuri dacă se va dovedi că a fost fraudă la bacalaureat, la colegiul din Orşova, precizând că în cazul unei posibile implicări a unor profesori, sancţiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că cere persoanelor responsabile de organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat de la Colegiului Tehnic "Dierna" din Orşova să ia de urgenţă cele mai drastice măsuri care se impun, în cazul în care se va dovedi că sunt profesori implicaţi în fraudă la ultima probă de la bacalaureat, susţinută vineri.

Cîmpeanu a mai spus că şi dacă se va dovedi că fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu a fost ajutată în timpul ultimei probe de la bacalaureat, aceasta va fi sancţionată, conform legii.Ministrul Educaţiei a mai spus că la ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării, 42 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă.