Un reality show care se va filma începând de anul viitor va permite crima şi violul, miza premiului de 1,6 milioane de dolari fiind supravieţuirea la minus 40 de grade în Siberia.

Show-ul, care se numeşte „Game2: Winter”, va fi transmis online 24 de ore din 24, şapte zile din şapte şi va dura nouă luni.

Cei 30 de competitori trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere prin care spun că îşi asumă că s-ar putea să nu supravieţuiască în sălbăticia siberiană şi sunt conştienţi că dacă vor comite o crimă, vor fi arestaţi.

 

„Fiecare competitor îşi dă consimţământul că s-ar putea să fie schilodit, chiar ucis”, informează reclama pentru acest reality show postată pe contul de Facebook aferent. „2.000 de camere, 900 de hectare şi 30 de vieţi. Totul e permis. Lupta, alcoolul, crima, violul, fumatul, orice”, mai spune reclama. Pe de altă parte, în declaraţia pe proprie răspundere, competitorii sunt avertizaţi că poliţia poate interveni, în cazul unei crime: „Trebuie să înţelegeţi că poliţia va veni şi vă va lua. Suntem pe teritoriul Rusiei şi vă supuneţi legilor Federaţiei Ruse”.

Competitorii vor fi plasaţi într-o zonă unde trăiesc urşi şi lupi. Vor fi permise cuţitele, dar nu şi armele de foc.

Show-ul este ideea omului de afaceri Evgheni Piatkovski, care a avertizat că va refuza plata oricăror despăgubiri în cazul în care participanţii vor fi ucişi sau dacă vor fi comise violuri.

În zona unde se desfăşoară reality show-ul nu va fi propriu-zis un echipaj tehnic uman, ci doar 2.000 de camere video amplasate în diferite locuri. Fiecare participant va avea, de asemenea, propriul echipament de înregistrare.

Cei care vor fi acceptaţi în show vor trebui să aibă 18 ani împliniţi şi să fie „sănătoşi minal”. Vor primi în prealabil antrenament special de la forţele speciale ale serviciilor de informaţii, dar apoi vor trebui să facă faţă unor temperaturi de 35 de grade vara şi până la minus 40 de grade Celsius când se instalează iarna siberiană.

Creatorul reality show-ului spune că spectacolul promite să fie internaţional. A primit deja solicitări de a a-l transmite în cinci ţări. Până acum, cel puţin 60 de oameni, inclusiv un american, şi-ar fi exprimat dorinţa de a participa la reality show.

Digi 24