Muntenegru se poate aştepta să devină membru deplin al NATO până la jumătatea lui 2017, a declarat prim-ministrul Milo Djukanovic într-un interviu pentru canalul rus Dojd, difuzat miercuri seară şi de televiziunea naţională din Muntenegru, relatează joi Tanjug.

Întrebat dacă se teme că dorinţa sa de a asigura stabilitate ţării sale ar putea înrăutăţi relaţiile cu Rusia, Djukanovic a răspuns că Muntenegru tratează cu respect istoria relaţiilor cu Rusia care se întind pe durata a trei sute de ani, dar că ţara sa are dreptul şi capacitatea de a-şi alege singură viitorul.

Faptul că Muntenegrul îşi vede viitorul în Uniunea Europeană şi NATO nu este îndreptat împotriva nimănui, inclusiv a partenerilor ruşi, a spus şeful executivului muntenegrean.

'Drumul nostru spre UE şi NATO este în interesul nostru, dar nu este declanşat de dorinţa de a face rău cuiva. Ne pare rău de modul în care percepe Rusia demersul nostru de aderare la NATO. Sperăm că este doar ceva temporar şi că nu implică riscul de a deteriora permanent relaţiile dintre Muntenegru şi Rusia', a mai afirmat Milo Djukanovic.