Autorităţile chineze au anunţat că un suspect a fost pus sub acuzare pentru masacrarea a 17 vecini în încercarea de a distrage atenţia de la uciderea părinţilor săi, în urma unei dispute privind dependenţa bărbatului de jocurile de noroc. Yang Qingpei şi-a mărturisit crimele, însă se pare că ştirea a fost supusă unei cenzuri dure în presa chineză, deşi criminalul nu a avut niciun motiv politic, transmite The Independent.

Yang a intrat miercuri într-o altercaţie violentă cu părinţii săi privind banii irosiţi pe jocurile de noroc. Presa locală susţine că acesta frecventa des localurile cu jocuri de noroc şi a adunat datorii uriaşe. Altercaţia a escaladat rapid, iar suspectul şi-a ucis cei doi părinţi.

Din teamă că autorităţile chineze îl vor considera principalul suspect în moartea părinţilor săi, Yang Qingpei a decis să-şi ucidă mai mulţi vecini din satul izolat Yema, situat în provincia Yunan. Bilanţul total se ridică la 19 persoane ucise.

După comiterea crimelor, suspectul a fugit în capitala provincială Kunming. Însă, acesta a fost identificat şi arestat de autorităţile chineze.

Autorităţile nu au dat detalii despre modul în care au fost comise crimele, iar cele 19 victime au vârste cuprinse între 3 şi 72 de ani, inclusiv patru copii.