Curtea de Apel Constanţa a decis, luni, ca preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, să rămână cu mandatul de arestare preventivă, emis la începutul lunii de Tribunalul Constanţa.

Instanţa a judecat, luni după-amiază, contestaţia formulată de Nicuşor Constantinescu la decizia de emitere a mandatului de arestare preventivă, scrie MEDIAFAX.

Magistraţii au decis să înlăture din încheierea penală contestată şi din mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu o parte din dispoziţiile unui articol din Codul de Procedură Penală, admiţând astfel în parte contestaţia preşedintelui suspendat al Constiliului Judeţean Constanţa, însă menţinând alte dispoziţii, astfel încât mandatul de arestare preventivă a lui Constantinescu rămâne în vigoare, decizia curţii de Apel constanţa fiind definitivă.

Tribunalul Constanţa a decis în 4 septembrie arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, aflat la tratament în SUA. Măsura a fost luată la solicitarea procurorilor DNA, iar instanţa a judecat această cerere marţi, atunci rămânând în pronunţare.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.