Lavinia Săniuţă, directorul general al Apa Nova Bucureşti,  era aşteptată luni dimineaţă la DNA Ploieşti pentru a fi audiată în dosarul care vizează infracţiunile de cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă în care mai sunt vizaţi Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi oamenii de afaceri Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu, a fost dusă cu ambulanţa la spital, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestora, Lavinia Săniuţă fusese citată pentru a fi audiată în calitate de martor în dosarul Apa Nova. Conform procedurilor, dacă aceasta nu se va prezenta la audieri şi dacă nu va prezenta o dovadă care să justifice absenţa sa, atunci procurorii vor emite mandat de aducere pe numele ei.

Săniuţă este director al Apa Nova Bucureşti începând din luna iunie a acestui an. Aceasta apare într-o interceptare cuprinsă de procurori DNA în documentele din acest dosar, Săniuţă purtând o discuţie cu Mădălin Mihailovici, director adjunct al companiei referitoare la documente pe care procurorii DNA le-au ridicat de la sediu, Apa Nova Bucureşti.

De asemenea, la sediul DNA Ploieşti mai era aşteptat pentru a fi audiat, tot în calitate de martor, Mircea Macri, persoana delegată să gestioneze contractul de concesiune al Apa Nova în Bucureşti.

Conform unor surse judiciare, acesta i-a informat pe procurori că nu se prezintă la audieri întrucât este plecat în concediu în afara ţării.

AGERPRES