Trei trenuri de persoane, între care unul InterRegio care circulă pe ruta Timişoara-Mangalia, au fost blocate, luni seară, în judeţul Timiş, după ce un camion a rupt firele de contact la o trecere la nivel cu calea ferată, şoferul fugind de la faţa locului, iar poliţiştii au deschis dosar penal.

Potrivit liderului Sindicatului Mişcare Comercial CFR Timişoara, Petrică Stoian, un camion a trecut cu remorca ridicată calea ferată printr-un pasaj în halta din localitatea Belinţ şi a rupt toate firele de contact.

În urma acestui incident, trei trenuri - două Regio care circulă în judeţul Timiş şi unul InterRegio pe ruta Timişoara-Mangalia - au rămas blocate pe calea ferată.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere în acest caz şi în prezent îl caută pe şoferul camionului care a produs avaria.

"Din spusele martorilor este vorba de un camion care a agăţat firele de contact ale CFR cu o remorcă, dar care a şi plecat de la faţa locului. Încercăm să îl identificăm pe şofer", a declarat Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş.