Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Regatul Belgiei că, în următoarele săptămâni, vor avea loc în Bruxelles o serie de greve şi manifestări care vor perturba circulaţia rutieră, inclusiv transportul în comun.

MAE precizează, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că luni, 7 septembrie, începând cu ora 10.30 (ora locală), agricultori din Belgia, Franţa, Germania şi Olanda vor defila de la Gara de Nord spre Cartierul European, trecând prin centura mică a capitalei, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de politica agricolă comunitară, cu ocazia reuniunii Consiliului UE în format miniştri ai agriculturii.

De asemenea, potrivit sursei citate, miercuri, 16 septembrie, şoferii de taxi din mai multe ţări europene vor manifesta împotriva platformei Uber, însă nu a fost comunicat traseul, dar coloanele de taxiuri vor bloca probabil zona centrală şi Cartierul European.

Mişcări sindicale sunt anunţate şi la începutul lunii octombrie, informează MAE. Astfel, pe 7 octombrie, cele mai mari sindicate belgiene vor organiza o manifestaţie de amploare împotriva actualului guvern, la un an de la instalarea acestuia, manifestaţia fiind programată la ora 11:00 (ora locală) la Gara de Nord, apoi coloanele de manifestanţi se vor îndrepta spre Gare du Midi pe bulevardele centrale ale Capitalei.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.