Un poliţist a fost împuşcat mortal şi altul rănit joi în oraşul american San Diego, pe coasta de sud a Californiei, în cursul unei opriri în trafic, suspectul fiind plasat în arest, au relatat media locale şi departamentul de poliţie pe reţelele sociale, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Membri ai diviziei de luptă împotriva criminalităţii organizate, cei doi poliţişti au fost împuşcaţi în timpul unei opriri în trafic în cartierul Southcrest, din sud-estul oraşului San Diego, potrivit publicaţiei San Diego Union Tribune.

Poliţiştii au fost duşi la spital după incident. Unul dintre ei care avea răni multiple a decedat, iar celălalt a fost supus unei intervenţii chirurgicale vineri dimineaţa, a precizat publicaţia.

''Cu profundă tristeţe, anunţăm moartea unuia dintre ofiţerii noştri în cursul nopţii'', afirmă departamentul de poliţie pe Twitter. Poliţia l-a plasat pe suspect în arest şi este în căutarea unui alt suspect sau suspecţi posibili, conform anunţului.

Incidentul vine după ce opt poliţişti au fost împuşcaţi mortal în ambuscade în Dallas şi Baton Rouge în iulie, punând în stare de alertă maximă departamentele de poliţie de pe cuprinsul SUA.