Aproape toţi suspecţii de violenţele cu precădere sexuale comise la Koln în noaptea de Anul Nou sunt străini, îndeosebi solicitanţi de azil sosiţi în ultimele luni în Germania, a declarat luni ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Ralf Jäger, potrivit AFP.

Există numeroase semne că abuzurile au fost comise de persoane din rândul migranţilor, a spus el, citat de Reuters, indicând că poliţia germană a comis "greşeli foarte grave" în gestionarea situaţiei în noaptea dintre ani.

'Atât din declaraţiile martorilor, cât şi din rapoartele poliţiei (locale), dar şi din descrierile poliţiei federale rezultă faptul că persoanele care au comis aceste delicte proveneau aproape exclusiv din rândul imigranţilor', a declarat Jäger.

Autorităţile germane anunţaseră anterior că vor face public luni primul raport aprofundat al anchetei asupra violenţelor din Koln, aflate la originea a circa 600 de plângeri ale victimelor şi care fragilizează poziţia cancelarului Angela Merkel în problema refugiaţilor.