Liderul socialiştilor, Igor Dodon, candidat la Preşedinţia Republicii Moldova, promite că va anula examenul de bacalaureat pentru liceeni, considerând că toţi elevii trebuie să termine studiile medii şi afirmă că bacalaureatul va fi obligatoriu doar pentru cei care doresc să-şi continue studiile peste hotare.

Conform deschide.md, în cadrul dezbaterilor de luni de la postul public de televiziune, candidaţii la funcţia de preşedinte, Igor Dodon şi Maia Sandu, au discutat mai multe subiecte. Liderul PAS Maia Sandu a amintit alegătorilor despre succesele sale în fotoliul de ministru al Educaţiei, subliniind că desfăşurarea examenelor de Bacalaureat este un exemplu de luptă cu corupţia.

În context, Dodon a spus că în calitate de preşedinte va anula examenele de Bacalaureat.

„Examenul de Bacalaureat trebuie scos. Eu promit că voi scoate acest examen. Toţi elevii trebuie să termine liceul. Să susţină bacalaureatul doar cei care vor să plece peste hotare”, a declarat el.

Afirmaţiile lui Dodon vin după ce acesta a lansat vineri un nou atac la adresa rivalei sale proeuropene, susţinând că este vinovată de sinuciderea a 400 de elevi în perioada în care a condus ministerul Educaţiei. Dodon a explicat că rata ridicată de sinucideri are drept cauză reformele implementate de Maia Sandu, inclusiv prin introducerea camerelor de supraveghere la examenul de Bacalaureat (!).