Un imigrant român care tocmai scăpase nevătămat dintr-un accident rutier produs pe o autostradă din Sicilia a căzut în prăpastia de la marginea autostrazii, de la înălţimea de circa 30 de metri, murind pe loc, informează presa italiană.

Potrivit publicaţiei Corriere Quotidiano şi agenţiei ANSA, accidentul a avut loc în cursul nopţii de marţi spre miercuri în zona Tremonzelli, pe autostrada A19, care face legătura între oraşele siciliene Palermo şi Catania.

Românul M.G.B., în vârstă de 30 de ani, a lovit balustrada autostrăzii cu un autoturism marca BMW pe care îl conducea şi în care se afla un prieten tot român, de 29 de ani.

Cei doi au scăpat nevătămaţi din accidentul rutier. Însă, imediat după accident, românul în vârstă de 30 de ani, debusolat sau probabil pentru a se feri de alte vehicule care circulau cu viteză pe autostradă, s-a deplasat spre marginea drumului şi a căzut într-o prăpastie adâncă de circa 30 de metri, murind pe loc.

Nu este clar dacă românul a sărit peste balustrada de protecţie sau dacă bariera metalică era ruptă din cauza accidentului provocat de el.

Incidentul a avut loc la kilometrul 69 al Autostrăzii A19 Palermo - Catania, pe un segment în care este un viaduct, în apropierea localităţii Tremonzelli. Pompierii au reuşit recuperarea cadavrului românului din prăpastie după patru ore. Autorităţile italiene cercetează circumstanţele producerii incidentului.