Dayko, un câine care făcea parte din corpul de pompieri al oraşului Ibarra, din nordul Ecuadorului, a murit  de epuizare după o săptămână în care a căutat şi a salvat victime ale cutremurului devastator din această ţară, relatează ziarul online spaniol ABC.

Unitatea la care era repartizat câinele a anunţat că, datorită eforturilor lui Dayko, a reuşit să salveze 7 persoane din provincia de coastă Pedernales, blocate sub dărâmătur.i.

Corpul de Pompieri din Ibarra a specificat pe pagina sa de Facebook că Dayko a murit din cauza oboselii, deshidratării şi diferitelor leziuni suferite în operaţiunile de căutare printre dărâmături a supravieţuitorilor. În pofida atenţiei pompierilor şi îngrijirii veterinarilor, Dayko a murit joi după un infarct.

"Dayko era un câine din rasa labrador în vârstă de 4 ani, care a intrat la şcoala canină în urmă cu aproape 3 ani şi jumătate şi care a primit de-a lungul activităţii sale numeroase certificate naţionale şi internaţionale", a scris şeful unităţii din Ibarra, comandantul Jorge Ortega.

AGERPRES