Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în ipoteza producerii unui accident la Barajul Paltinu, cu afectarea localităţilor din aval de baraj (Câmpina, Şotrile, Telega, Brebu, Băneşti) ca urmare a fenomenelor meteorologice (precipitaţii abundente). Lucrătorii ISU au exersat intervenţia pe mai multe etape: înştiinţare, avertizare, prealarmare, alarmare şi evacuare prin punerea în aplicare a planurilor de evacuare existente la nivelul administraţiilor publice locale.

Scopul exerciţiului are ca scop verificarea standardelor şi procedurilor operaţionale de acţiune pentru gestionarea unor situaţii cu un grad ridicat de complexitate, testarea capacităţii de reacţie şi intervenţie.

De asemenea a fost verificat modului de cooperare între forţele specializate, complementare şi auxiliare participante la exerciţiu.

În cadrul exerciţiului au fost puse în aplicare toate măsurile ce constau în realizarea primei intervenţii în zona localităţilor din aval de barajul Paltinu.