Fostul primar al oraşului Mangalia a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Alături de el a fost trimis în judecată şi un avocat, pentru complicitate la infracţiuni. DNA estimează că prejudiciul creat de primar se ridică la peste 437.000 de lei.

În perioada noiembrie 2010 - septembrie 2012, edilul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu avocatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian, deşi, în perioada respectivă, el era angajatul Primăriei din Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic.

În baza acestor contracte, avocatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei mun. Mangalia aceleaşi activităţi pe care le presta şi în calitate de funcţionar public, însă în schimbul unor remuneraţii de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul.

Atunci când avocatul a primit aceste plăţi, nu au existat documente din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate. Prin acţiunile sale, primarul Tusac a provocat Primăriei mun. Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei.

Procurorii au dispus sechestru asigurator pe un imobil care aparţine avocatului Laurenţiu Iulian Dumitraşcu.
Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Constanţa.