Primarul comunei Bran, Gheorghe Hermenean, a fost arestat preventiv joi, pentru 30 de zile.

Edilul a făcut imediat contestaţie la decizia luată de judecător, urmând ca aceasta să se judece la Curtea de Apel Braşov, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Braşov, judecătoarea Alina Mioc.

Când a ajuns joi la Tribunalul Braşov din arestul Poliţiei, primarul Branului a fost întrebat de presă dacă a avut atât de mare nevoie de cei 5.000 de lei pe care i-a luat mită, iar acesta a răspuns: "Îmi pare rău. A fost o capcană".

Gheorghe Hermenean a fost prins în flagrant miercuri, 5 noiembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, imediat după ce acesta, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit de la reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu care primăria s-a aflat în relaţii contractuale, suma de 5000 de lei pretinsă anterior, reprezentând un procent de aproximativ 10% din valoarea unui contract de prestări servicii de amplasare a instalaţiilor ornamentale în comuna Bran, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Gheorghe Hermenean este primar al localităţii Bran din anul 2004, fiind în prezent la finalul celui de al treilea mandat în această funcţie.