Un judecător irlandez le-a oferit unor românce din oraşul Letterkenny 1500 de dolari pentru a se întoarce în ţara natală şi a rămâne acolo. Femeile au fost acuzate că au făcut parte dintr-o reţea locală de prostituţie, iar banii oferiţi de magistrat proveneau din sumele confiscate în urma destructurării reţelei de către oamenii legii, relatează presa irlandeză.

Cele patru femei împreună cu un bărbat, de asemenea, de naţionalitate română, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, ar fi contribuit la deschiderea şi funcţionarea unui bordel în trei apartamente diferite ale unei clădiri din Letterkenny, relatază irishcentral.com. Mai mult, ei şi-ar fi făcut reclamă pe un site irlandez de escorte.

Potrivit presei locale, româncele se aflau în Irlanda de mai multe luni şi trimiteau banii obţinuţi din prostituţie rudelor din România. Două dintre femei au spus că au acasă copii mici, iar o a treia un tată bolnav. După ce poliţiştii au declarat în instanţă că le-au auzit pe femei spunând că se vor întoarce la prostituţie, judecătorul Paul Kelly a dispus ca 1500 de dolari din banii confiscaţi să le fie împărţiţi celor patru femei pentru a-şi cumpăra bilete de avion către România.