Zdravko Mamic, preşedintele clubului de fotbal Dinamo Zagreb, şi fratele său mai mic Zoran, antrenorul multiplei campioanei croate, au fost arestaţi sâmbătă de poliţie sub acuzaţie de fraudă fiscală estimată la mai multe milioane euro, relatează AFP.

Cei doi fraţi au fost reţinuţi la graniţă, după ce au revenit din Slovenia, unde campioana en titre efectuează un stagiu de pregătire.

''După ce au fost informaţi de avocaţii lor că parchetul a cerut reţinerea lor pe durata anchetei, Zdravko şi Zoran Mamic au decis, pentru liniştea echipei şi a clubului, să revină în Croaţia pentru a răspunde tuturor întrebărilor şi să-şi probeze nevinovăţia'', se arată în comunicatul lui Dinamo Zagreb.

Biroul naţional de luptă împotriva corupţiei susţine că fraţii Mamic, cât şi un înalt oficial al federaţiei croate, Damir Vrbanovic, şi inspector al direcţiei de impozite sunt suspectaţi de fraudă fiscală, de dare şi primire de mită.

Prejudiciul cauzat clubului este estimat la 16 milioane euro, iar bugetul de stat a pierdut circa 1,6 milioane euro. Poliţia a percheziţionat deja joi casele fraţilor Mamic, sediul clubului şi al federaţiei croate de fotbal.

Dinamo Zagreb a câştigat ultima ediţie de campionat şi are 17 titluri în palmares începând cu sezonul 1992/1993. În 2014, Dinamo Zagreb a jucat în preliminariile Europa League cu Petrolul Ploieşti