Un autocar cu 50 de turisti români a luat foc în apropiere de graniţa Ungariei cu Austria în data de 29 decembrie, în jurul orei 00.30. Toţi pasagerii au reuşit să coboare din autocar înainte ca incendiul să cuprindă maşina.

Potrivit Alba24.ro autocarul se afla pe autostrada M9 când pasagerii au semnalat prezenta unui miros pregnant de ars, după care, în câteva secunde tot interiorul autocarului a fost cuprins de fum negru înecăcios.

Incidentul s-a produs în Ungaria, la 7 km de graniţa cu Austria, iar în autocar se aflau aproximativ 50 de pasageri.

La oprirea de urgenţă a autocarului toţi pasagerii au reuşit să iasă în siguranţă afară din autovehicul. La câteva secunde după ce după ce pasagerii au reuşit să se dea jos din autocar, acesta a fost cuprins de flăcări nemaiputându-se salva absolut nimic din bagajele turiştilor.

Pasagerii spun că toate încercările de a stinge focul au fost imposibile iar extinctorul aflat în dotarea autocarului nu a funcţionat. Autocarul aparţine firmei Double-t şi se deplasa din Bucuresti spre Munchen, cu turişti români care urmau să petreacă revelionul la rudele din Germania.

Şocaţi de ce au păţit, cu toate că nu au reuşit să îşi recupereze bunurile, o bună parte din turiştii s-au bucurat că documentele personale, pe care le aveau asupra lor, le-au rămas intacte. Unii dintre pasageri au rămas fără nimic, după ce flăcările le-au mistuit bagajele, hainele şi banii pe care îi aveau în genţi.