Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, la fosta groapă de gunoi de lângă Slatina, în judeţul Olt, o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi fiind cuprinsă de flăcări. La ora transmiterii acestei ştiri intervin trei autospeciale de stingere şi mai multe utilaje, dar operaţiunea este dificilă din cauza fumului degajat, accesul la focarul principal fiind îngreunat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat, luni, pentru News.ro, că incendiul a fost anunţat în jurul orei 8.00.

”Intervin trei autospeciale de stingere, două de la ISU şi una de la un operator economic din zonă, dar şi o cisternă de la operatorul de salubritate, precum şi mai multe utilaje”, a declarat Alin Băsăşteanu.

O suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi de la marginea gropii de gunoi este în flăcări, dar sunt focare şi în interior, însă accesul către acestea este îngreunat de fumul degajat, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

”Zona este foarte greu accesibilă, incendiul se manifestă cu degajare mare de fum. În interior sunt mai multe focare, dar nu este acces spre principalul focar”, a mai declarat Alin Băsăşteanu.

Potrivit sursei citate, nu există riscul ca incendiul să se extindă.