Un cutremur puternic, cu magnitudine de 7,9, a avut loc, luni, în largul Alaskăi, a anunţat Institutul american de geologie (USGS), dar alerta de tsunami emisă imediat după producerea seismului a fost anulată.
Alerta de tsunami, emisă imediat după producerea cutremurului pentru Alaska şi Coasta de Vest a Canadei, dar nu şi pentru Hawaii, a fost anulată.

Potrivit USGS, cutremurul a avut loc la ora 20.53 GMT (23.53, ora României), la 24 de kilometri sud-est de insula Little Sitkin, în Alaska, un stat american situat la nord-vestul Canadei. USGS a anunţat iniţial că seismul a avut magnitudinea de 8.

Epicentrul s-a situat la o adâncime de 114,4 kilometri, potrivit experţilor americani. Cutremurul a fost urmat de o serie de replici, dintre care una cu magnitudine de 6. Nicio pagubă majoră nu a fost constatată.

"Nu a existat o reacţie de panică", a relatat pentru AFP Layton Lockett, un oficial al oraşului Adak, după ce a dat alarma pentru evacuarea a aproximativ 150 de persoane din zonele de coastă. "Suntem obişnuiţi cu astfel de cutremure", a spus el, declarându-se mulţumit că nu s-au înregistrat victime sau pagube importante.