Grecia va cere ajutor financiar în altă parte, chiar şi Rusiei, dacă Uniunea Europeană rămâne rigidă în negocierile privind împrumutul extern, a declarat ministrul grec al Apărării, care şi-a îndreptat atacurile mai ales spre Germania.

Panos Kammenos a declarat că în cazul în care Germania îşi păstrează punctul de vedere, Grecia va trece la planul B. Ceea ce ar însemna că statul elen va cere sprijin financiar din partea Statelor Unite, a Rusiei sau a Chinei.

Declaraţia vine la numai câteva zile după ce ministrul grec al Finanţelor a asigurat cancelariile europene că Grecia nu va solicita ajutorul financiar al Moscovei.

Acestea nu sunt singurele declaraţii acide la adresa Berlinului făcute în ultimele zile. În primul său discurs în Parlamentul elen, premierul de stânga Alexis Tsipras a afirmat că Grecia are o datorie morală să ceară Germaniei reparaţiile de război după cea de-a doua conflagraţie mondială.

Curios este că, în urmă cu puţin timp, şi Rusia a emis pretenţii asupra unor despăguburi de război pe care Germania ar trebui să plătească deoarece o înţelegere a existat doar cu statul comunist RDG creat după război şi aflat în sfera de influenţă a URSS.

Digi 24