George Copos va executa în continuare pedeapsa de patru ani de închisoare, după ce magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 i-au respins cererea de eliberare condiţionată.

La sfârşitul lunii ianuarie, Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat liberarea condiţionată a lui Gheorghe Copos. Raportul în cazul lui Copos a fost trimis magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5, care respins, miercuri, solicitarea omului de afaceri.

Hotărârea este contestabilă, sentinţa definitivă în acest caz urmând să fie dată de Tribunalul Bucureşti.

Gheorghe Copos întrunea condiţiile de liberare condiţionată, astfel că la nivelul Penitenciarului Rahova a fost formată o comisie care a analizat posibilitatea ca fostul acţionar majoritar al Rapidului să iasă din închisoare. Un judecător de supraveghere a pedepselor privative de libertate a stabilit, în urma analizării documentelor, că Gheorghe Copos poate fi liberat condiţionat.

Copos are de executat patru ani de închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti a decis să nu fie aplicat un spor de pedeapsă, în urma contopirii condamnărilor primite în dosarele Loteria I şi cel privind transferurile de jucători.