Un deţinut în vârstă de 25 de ani, care era condamnat pentru tâlhărie, a murit, duminică seară, în Penitenciarul din Arad, după ce acuzase de câteva zile că se simte rău şi fusese transferat la infirmerie, iar luni urma să fie dus la spital pentru analize. Potrivit medicilor, tânărul ar fi făcut un stop cardiorespirator.

Reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad au declarat că bărbatul, care era din Vaslui, ispăşea o pedeapsă de şase ani pentru tâlhărie şi iniţial fusese încarcerat la Penitenciarul din Iaşi de unde s-a transferat la cerere la Arad.

În ultimele zile, tânărul a acuzat că se simte rău, astfel că a fost transferat la infirmerie, personalul medical de aici constatând că ”are o stare generală bună”. Luni, el era programat pentru a fi transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Arad, unde urma să fie supus unor investigaţii suplimentare.

Duminică seară, însă, un coleg de salon a sesizat personalul de pază că tânărul nu se simte bine, iar asistenţii au intervenit încercând să îl resusciteze. Manevrele au fost continuate de un echipaj SMURD solicitat la faţa locului, dar fără succes.

Atât medicii de la SMURD, cât şi cei din penitenciar spun că, din primele informaţii, reiese că bărbatul a făcut un stop cardiorespirator.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului, tânărul nu figura cu boli cardiace.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, Ionel Iovescu, a declarat că poliţiştii chemaţi la faţa locului au constatat că nu există urme de violenţă pe corpul bărbatului şi nici suspiciuni privind o moarte violentă, dar, conform procedurilor, cadavrul a fost ridicat pentru autopsie şi au fost anunţaţi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.