Două case din localitatea vasluiană Lingurari sunt în pericol de a fi dărmate de o alunecare masivă de teren, activată de zăpezile de la sfârşitul luniii aprilie şi de ploile din ultima perioadă. Suprafaţa de alunecare depăşeşte 15.000 de metri pătraţi, iar autorităţile iau în calcul varianta evacuării familiilor din case.

Autorităţile locale din comuna Voineşti ar putea interveni în perioada următoare pentru evacuarea din locuinţe a două familii ale căror case sunt în pericol de a fi dărâmate de o alunecare masivă de teren. 

Primarul din Voineşti susţine că situaţia a fost raportată la Prefectura Vaslui, care a dat dispoziţie de monitorizare a alunecărilor de teren.

”În ultimele trei săptămâni de când monitorizăm fenomenul, terenul a înaintat continuu spre cele două case. În aceste condiţii, dacă situaţia o impune, se va face evacuarea familiilor în spaţii asigurate de autorităţile locale. Se vor da locuri de casă şi se vor construi locuinţe pentru cele două familii, cu ajutorul financiar al primăriei şi cu sprijin guvernamental”, a declarat, duminică, primarul comunei Voineşti, Aurelian Miler.