Distrugătorul lansator de rachete USS Donald Cook este pe cale de a sosi în Marea Neagră, relatează sâmbătă agenţia Tass, care citează un oficial de rang înalt din cadrul Flotei Ruse la Marea Neagră, informază MEDIAFAX. Este vorba de a doua navă americană de război mobilizată în Marea Neagră, după distrugătorul USS Ross.

"Distrugătorul american Donald Cook se pregăteşte să traverseze strâmtorile Bosfor şi Dardanele. Cu câteva ore mai devreme, distrugătorul USS Ross a intrat în Marea Neagră", a precizat pentru TASS un oficial de rang înalt din cadrul Flotei Ruse la Marea Neagră.

Cele două distrugătoare sunt echipate cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 şi rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc.
Forţele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu Tratatul de la Montreux.
De asemenea, Alianţa Nord-Atlantică trimite prin rotaţie nave militare în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina.