Armata egipteană a anunţat că a bombardat poziţii ale grupării teroriste Statul Islamic (SI) în Libia, după ce organizaţia a publicat o înregistrare video în care sunt decapitaţi în masă creştini copţi egipteni, relatează CNN. Anterior, preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi a ameninţat gruparea Statul Islamic (SI) că guvernul va da un răspuns după uciderea egiptenilor răpiţi în Libia.

“Bombardamentele şi-au atins ţintele cu precizie, iar vulturii noştri s-au întors la baze neatinşi", se arată într-un comunicat citat de televiziunea de stat egipteană.

Şeful statului egiptean a denunţat decapitările, într-un discurs televizat, drept "un act josnic de terorism". "Egiptul îşi rezervă dreptul de a se răzbuna cu metode adecvate pentru aceşti asasini şi criminali, lipsiţi de cea mai mică urmă de umanitate", a adăugat el.

În înregistrare, mai mulţi bărbaţi purtând salopete portocalii sunt conduşi pe o plajă, fiecare însoţit de un militant mascat. Ei sunt puşi să îngenuncheze, iar un militant transmite un mesaj în faţa camerei de filmat, după care bărbaţii sunt decapitaţi simultan.