Patru civili şi-au pierdut viaţa după ce au fost prinşi în schimburi de focuri între forţe turce de securitate şi rebeli kurzi în sud-estul Turciei, majoritar kurd, au făcut cunoscut sâmbătă serviciile de securitate, potrivit AFP.

Un şofer de ambulanţă a fost ucis pe loc la Beytussebap, un district din provincia Sirnak, iar trei civili răniţi de obuze au decedat la spital, au precizat aceste surse.

Violenţele au izbucnit vineri când luptători ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au lansat atacuri simultane contra unor centre de comandament ale jandarmeriei şi poliţiei la Beytussebap.

Cu o zi înainte, doi soldaţi turci şi 34 de rebeli kurzi au fost ucişi în această regiune.

Pe de altă parte, armata turcă a informat sâmbătă că aviaţia sa a bombardat adăposturi şi depozite ale PKK din regiunea Gara, în nordul Irakului.

După doi ani şi jumătate de armistiţiu, ciocniri sângeroase au loc din nou, din luna iulie, între forţele turce de securitate şi rebelii kurzi. Atacurile PKK şi operaţiunile militare turce de represalii se succed într-un ritm zilnic.

Potrivit unui bilanţ întocmit de presa favorabilă guvernului de la Ankara, aproape 150 de soldaţi şi poliţişti şi circa 1.100 de rebeli PKK şi-au pierdut viaţa de la sfârşitul lui iulie.

Conflictul kurd a făcut peste 40.000 de morţi cu începere din 1984, mai scrie AFP.

AGERPRES