Jean Pădureanu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul transferurilor, va executa pedeapsa în regim semideschis la Spitalul Penitenciarului Jilava, în urma unei decizii de joi a Comisiei pentru individualizarea pedepselor.

Pe de altă parte, Pădureanu a formulat o cerere de întrerupere a executării pedepsei, care ar fi trebuit să se judece joi, însă Tribunalul Ilfov a amânat discutarea acesteia pentru 22 mai.

Avocatul lui Jean Pădureanu a cerut joi, la Tribunalul Ilfov, ca INML să stabilească dacă fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa are nevoie de însoţitor, în condiţiile în care are boala Alzheimer în formă avansată şi demenţă mixtă, motiv pentru care uită lucruri elementare.

Instanţa a stabilit ca obiectivele expertizei să fie starea de sănătate a lui Jean Pădureanu, dacă există tratament şi dacă poate fi administrat permanent în sistemul penitenciar sau în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, sub pază permanentă, şi dacă s-ar afla în imposibilitatea executării imediate a pedepsei în sistemul penitenciar.

Până acum, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a stabilit, în cazul altor şase condamnaţi din dosarul transferurilor de jucători, modul în care ei vor executa pedeapsa. Astfel, fraţii Victor şi Ioan Becali, Cristian Borcea, Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos vor avea regim închis de executare.

Victor Becali, Ioan Becali şi Cristian Borcea sunt încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă, unde pedepesele se execută în regim deschis sau semideschis, iar Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos, la Rahova, care are regim închis.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Poarta Albă, Administraţia Naţională a Penitenciarelor urmează să stabilească în ce penitenciar vor fi mutaţi fraţii Becali şi Borcea. Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, a precizat că penitenciarele aflate în apropierea judeţului Constanţa în care cei trei ar putea fi transferaţi sunt cele din Slobozia sau Tulcea ori Rahova din Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.