Şeful Serviciului De Investigare a Fraudelor al Poliţiei Ialomiţa a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat pentru trafic de influenţă şi complicitate la evaziune fiscală, alături de un angajat al DSV acuzat şi el de luare de mită.

Cornel Tache, şeful SIF din cadrul IJP Ialomiţa şi Dragoş Laurenţiu Păun, consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa sunt cercetaţi deoarece în perioada iulie-septembrie 2013, ar fi luat mită de la aceeaşi persoană.

Şeful de la Fraude a primit mai multe sume de bani de la un o persoană, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi permiţându-i mituitorului să desfăşoare o serie de activităţi comerciale ilicite şi nefiscalizate. Cu altă ocazie, poliţistul a mai luat 32.000 de lei pentru a-şi folosi influenţa asupra colegilor de la fraude din judeţul Călăraşi care instrumentau un dosar penal pentru evaziune pe numele aceleaşi persoane.

Comerciantul respectiv a mai mituit şi pe consilierul superior de la DSV Ialomiţa cu suma de 1000 de lei pentru a nu-i da amendă.

Probabil nemulţumit de „serviciile” de care a beneficiat, mituitorul i-a denunţat pe cei doi angajaţi ai statului.

Şefului de la fraude i-a fost organizat un flagrant, ocazie cu care ofiţerul a primit suma de 20.000 de lei inscripţionaţi. Suficient pentru ca procurorii să dispună măsura reţinerii amândurora.

Poliţistul a fost prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.