Rusia continuă să menţină la frontiera cu Ucraina aproximativ 53.000 de militari, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei (SNBO), Oleksandr Turcinov, la postul Telekanal 24, informează miercuri agenţia de presă Unian.

'De-a lungul frontierei noastre se menţine o concentrare de trupe care în decurs de jumătate de an nu s-a modificat: e vorba de circa 50 de batalioane tactice, iar numărul acestei formaţiuni este de aproximativ 53.000 de militari', a declarat Turcinov.

În afară de aceasta, potrivit secretarului SNBO, şi pe teritoriul regiunii Donbas, aflată sub controlul rebelilor separatişti, se află militari ruşi.

Oleksandr Turcinov a atenţionat, de asemenea, că ameninţarea unei ofensive ruseşti asupra teritoriului ucrainean se menţine. În acest context, secretarul SNBO a subliniat că armata ucraineană trebuie să fie pregătită să respingă o posibilă ofensivă şi a amintit despre importanţa activităţii diplomatice.

Potrivit secretarului SNBO, 'Putin nu mai are niciun atu, nu-şi mai poate ascunde infracţiunile în spatele unor lozinci politice', acuzând că Ucraina nu-şi îndeplineşte acordurile de la Minsk.

În opinia lui Turcinov, la ora actuală Rusia încearcă să negocieze cu Occidentul şi se pregăteşte pentru 'încercarea de a iniţia negocieri cu SUA', care vor avea loc în timpul Adunării Generale a ONU de la New York.

Rusia infirmă în mod consecvent implicarea în conflictul din estul separatist al Ucrainei.

AGERPRES