Unul dintre cele mai puternice cutremure din ultima perioadă din România s-a produs marţi seara, 29 decembrie, la ora 20.56. Seismul nu s-a produs însă în principala zonă cu asemenea activitatea din România, ci în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, în judeţul Vâlcea.

Cutremurul a avut o magnitudine de 4,3 grade pe scara Richter şi s-a produs la 2 km adâncime (cutremur de suprafaţă). Seismul s-a simţit şi la Sibiu.

De la începutul anului 2015, în România s-au mai produs 18 cutremure cu magnitudinea de peste 4 grade pe scara Richter, cel mai important fiind seismul de 4,9 grade pe scara Richter, care a avut loc în judeţul Buzău, pe data de 29 martie.

Cea mai puternică mişcarea tectonică din România din ultimii ani a fost în 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs în judeţul Vrancea un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 5,7 grade pe scara Richter, la o adâncime de 39 de kilometri. Seismul a avut intensitatea epicentrală VI şi a fost resimţit şi la Bucureşti. Cutremurul a fost urmat de două replici, de 2,8 grade pe scara Richter, respectiv de 3,1 grade, ambele la mică adâncime.