Prefectura japoneză Aichi a lansat o campanie de recrutare de tineri doritori să fie ninja profesionişti pentru a promova turistic zona, relatează directmatin.fr. Persoanele majore, indiferent de naţionalitate, pot aplica pentru aceste locuri de muncă până duminică, 20 martie.

Nu este indispensabilă cunoaşterea limbii japoneze, dar este obligatorie engleza. În plus, se cer anumite abilităţi. Voluntarii trebuie să "ştie să facă salturi periculoase în spate, să lanseze shuriken (arme tradiţionale japoneze) şi să aibă cunoştinţe solide de istorie medievală", afirmă Satoshi Adachi, şeful departamentului de promovare a turismului din prefectură, în Japan Times.

Chiar dacă aceşti luptători sunt în mod tradiţional foarte discreţi, este important să nu se intimideze în faţa reflectoarelor şi să se exprime cu uşurinţă fiindcă misiunea lor nu ţine de latura războinică a meseriei, ci vor participa la promovarea turismului în regiunea Aichi şi mai ales a castelului Nagoya.

Candidaţii admişi vor urma o lună de antrenamente în Japonia în luna aprilie, urmând să îşi înceapă noua slujbă la 1 mai. Contractul oferit este pe un an, iar salariul — puţin peste 1.400 de euro pe lună, plus eventuale bonusuri. Ei trebuie să lucreze 30 de ore pe săptămână, îndeosebi în weekend-uri şi în zilele de sărbătoare.

Deşi aceşti războinici legendari din Japonia medievală se regăsesc acum în filme şi cărţi de istorie, anul trecut a fost creat în Ţara Soarelui Răsare un "consiliu ninja", alcătuit din oameni politici şi agenţii de turism, având ca scop promovarea turismului în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.

Agerpres