Căutările pilotului planorului dispărut pe 6 august vor continua şi duminică, din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională Gabriel Oprea, acestea urmând a fi extinse şi în judeţul Buzău

Conform unui comicat de presă al MAI, decizia a fost luată în urma şedinţei operative care a avut loc la nivelul punctului de comandă înaintat din judeţul Braşov şi a analizelor efectuate la Centrul Naţional de Conducere Integrată din MAI. La şedinţa operativă care a avut loc în seara zilei de sâmbătă au participat reprezentanţii tuturor forţelor implicate în acţiunile de căutare din ultimele 48 de ore — pompieri, jandarmi, poliţişti, militari, salvamontişti, piloţi civili ai Aeroclubului României şi voluntari.

Totodată, având în vedere că sâmbătă echipele de salvatori au primit din partea unui cetăţean mai multe fotografii realizate în ziua de joi, în judeţul Braşov, care surprindeau un planor aflat în zbor, pentru verificarea zonei respective duminică vor avea loc mai multe căutări terestre şi aeriene, inclusiv cu ajutorul unor parapante şi motoparapante, care pot zbura la joasă înălţime, precizează comunicatul de presă.

La acţiunile de duminică participă aproximativ 900 de forţe aparţinând MAI, MApN, Salvamont, Direcţiilor Silvice, Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi voluntari. Pompierii detaşaţi în sprijinul forţelor care acţionează în judeţele Braşov, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş vor rămâne mobilizaţi şi duminică. La operaţiunile de căutare aeriană participă 5 elicoptere ale MAI şi MApN şi 5 avioane ale Aeroclubului României.

Operaţiunile aeriene şi cele de la sol sunt monitorizate prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, vicepremierul Gabriel Oprea fiind informat permanent de derularea acestora.

Conform MAI, în cursul zilei de sâmbătă, în operaţiunea de căutare au fost implicate 850 de forţe şi 12 aeronave.

În seara zilei de 6 august, în jurul orei 21,50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat în jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.