Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Ciprian Stătescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese. Primarul oraşului Băicoi a fost trimis în judecată după ce a acordat mai multe contracte din bani publici unor firme deţinute de el sau de rude apropiate, potrivit  Agerpres.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: „La data de 7 mai 2010, în calitate de primar al oraşului Băicoi, inculpatul a încheiat un contract prin care i-a închiriat surorii sale S.E. un teren aparţinând domeniului privat al oraşului, în suprafaţă de 92 mp, situat în str. Republicii, din localitate, pentru o perioadă de 10 ani. Tot în calitatea mai sus menţionată, inculpatul Stătescu Ciprian Gheorghe, în perioada 18 martie 2011 – 21 noiembrie 2013, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un număr de 45 de acte materiale (contracte de achiziţii şi note comandă), prin care s-a realizat un folos material în cuantum de 2.462.664 lei, în patrimoniul SC „SI” SRL Băicoi, persoană juridică cu care inculpatul s-a aflat în ultimii 5 ani în raporturi comerciale (derulate prin intermediul firmei SC „MS 2200” SRL, al cărei unic asociat este, societate comercială care a realizat un beneficiu în valoare de 1.707.572 lei).

De asemenea, la data de 11 aprilie 2011, în calitate de reprezentant al oraşului Băicoi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a încheiat un contract cu o persoană juridică, SC „NC” SRL, cu care în ultimii 5 ani s-a aflat în raporturi comerciale, prin intermediul societăţii comerciale „MS 2200” SRL, al cărei asociat unic este (administrată de drept o perioadă de sora sa şi, ulterior, de mama sa), în urma căreia persoana juridică a beneficiat de un folos material în cuantum de 35.994 lei.

Totodată, în cursul lunii februarie 2012, inculpatul Stătescu Ciprian Gheorghe, în calitate de primar al oraşului Băicoi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a încheiat alte trei contracte de achiziţie publică cu firma mai sus menţionată, pentru care societatea comercială a beneficiat de un folos material în cuantum de 189.111 lei. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Ploieşti“.