Un cutremur cu magnitudine 2.7 s-a înregistrat în această dimineaţă în zona Braşov-Valea Prahovei, la o adâncime de numai opt kilometri.

 Seismul s-a produs în această dimineaţă, în Vrancea şi în Prahova, în apropierea localităţilor: Săcele (27 km), Braşov (34 km), Vălenii De Munte (36 km), Sinaia (39 km), Covasna (42 km).

Cutremur de magnitudine 4,1 s-a înregistrat şi în Vrancea

Un cutremur subcrustal, cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, s-a produs în seara zilei de vineri, 12 iulie, în regiunea Vrancea.

 Seismul a avut loc la ora locală 21h02min31sec, iar epicentrul său a fost localizat în Munţii Buzăului, zona SIRIU-GURA TEGHII-NEHOIU (45,45 grade latitudine Nordică, 26,39 grade longitudine Estică).

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 122 km, iar magnitudinea acestuia a fost de 4,1 grade pe scara Richter. Intensitatea maximă a seismului nu a depăşit III grade pe scara Mercalli.

Seismele de acest tip sunt frecvente în regiunea Vrancei. Ultimul seism de magnitudine peste 4,0 a avut loc pe 20 iunie, epicentrul acestuia fiind localizat în Munţii Buzăului (zona LOPĂTARI-BISOCA-VINTILEASCA); seismul a avut loc la 114 km adâncime, magnitudinea acestuia fiind de 4,2 grade.

Sursa: realitatea.net