Bilanţul intemperiilor produse în ultimele 24 de ore în nordul Italiei este de doi morţi, anunţă autorităţile italiene, după găsirea corpurilor a doi pensionari luaţi de aluviuni.

"S-au înregistrat precipitaţii de 200 de litri pe metrul pătrat în ultimele 12 ore într-o zonă afectată recent de inundaţii", a anunţat Franco Gabrielli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă, informează AFP, potrivit Mediafax.

Alunecări de teren cauzate de inundaţii s-au înregistrat în provincia Genova, în regiunea Liguria, situată în nord-vestul Italiei.

Intemperiile au afectat, de asemenea, şi alte regiuni din ţară, printre care Piemont, unde Lacul Maggiore a inundat mai multe cartiere din Verbania, şi Sardinia, unde numeroase curse aeriene au înregistrat întârzieri. Protecţia Civilă se aşteaptă la aparţia unor situaţii dificile şi în Toscana.
Italia se confruntă de o lună cu fenomene meteorologice extreme. În urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, o persoană a murit la Genova, o victimă a fost înregistrată în Trieste, în nord-est, şi alte două la Grosseto, în centrul Italiei.
Mai multe oraşe, inclusiv capitala Roma, au decis săptămâna trecută închiderea şcolilor, din cauza riscului de inundaţii, în timp ce o furtună puternică a provocat pagube materiale în Sicilia.