Trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar privind acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Piteşti, DNA a dispus disjungerea cauzei şi continuarea urmăririi penale faţă de Ioan Oltean pentru trafic de influenţă.

Procurorii au dispus disjungerea cauzei şi în ceea ce-l priveşte pe omul de afaceri Mihai Rotaru, suspectat de cumpărare de influenţă.

"În dosarul mediatizat prin comunicatul (...) din data de 29 iulie 2016, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea urmăririi penale faţă de inculpaţii Oltean Ioan, deputat în Parlamentul României la data faptelor şi în prezent, pentru infracţiunea de trafic de influenţă şi faţă de Rotaru Mihai, om de afaceri, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, deoarece nu a fost posibilă finalizarea urmăririi penale, având în vedere comisiile rogatorii dispuse în cauză şi imposibilitatea obiectivă de administrare, până la acest moment, a tuturor probelor. Raportat la actele procedurale efectuate în cauza disjunsă, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se precizează într-un răspuns al DNA transmis miercuri la solicitarea Agerpres.

Deputatul Ioan Oltean a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie alături de Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, într-un dosar privind acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Piteşti, prejudiciul ridicându-se la aproape 100 de milioane de lei.