Deputatul Nicolae Păun rămâne în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins, ca nefondată, contestaţia în dosarul "Partida Romilor". Decizia este definitivă.

Hotărârea a fost luată de instanţa supremă în dosarul în care Păun este acuzat că a folosit fonduri europene cu care au fost finanţate două programe privind integrarea romilor în alte scopuri decât cele declarate. Nicolae Păun a fost arestat preventiv în 27 februarie.

Păun a cerut şi în 8 martie înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, însă instanţa a respins solicitarea şi a menţinut măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

După judecarea contestaţiei din 8 martie, Nicolae Păun a spus că îi transmite deputatului PSD Mădălin Voicu, pus sub acuzare în acelaşi dosar, să nu ajungă în arest, pe care el poate să îl suporte pentru că este bărbat.

"Ce să regret? Eu nu regret nimic. Ce să îi transmit domnului Voicu? Să fie sănătos. Să nu vină niciodată la arestul preventiv. Eu suport (arestul - n.r.), pentru că sunt bărbat. Alţii nu ştiu, dacă ajung acolo, cum vor suporta", a spus Nicolae Păun, la ieşirea din sala de judecată, întrebat dacă regretă că ar fi dat bani pentru campania lui Mădălin Voicu.

Întrebat de jurnalişti despre declaraţiile făcute într-o conversaţie cu Mădălin Voicu, potrivit cărora urma să dea ”două cuţite în gât la procurori” dacă ajungea la închisoare, Păun a amintit că şi-a cerut scuze şi a precizat că le-a regretat. ”Discuţia a avut loc în urmă cu şapte - opt luni de zile, fără să ştiu că eu sunt inculpat, eram la un şpriţ, vorbeam cu Mădălin. Aveţi senzaţia că dacă s-ar da toate convorbirile care se fac între parlamentari sau chiar miniştri, şefi de stat, unde am ajunge? Nu ştiam că sunt interceptat. Mi-am cerut scuze în mod public şi încă o dată îmi cer scuze, nu a fost cu intenţie, niciodată nu m-am gândit la ceva anume... Ca omul, la şpriţ”, a mai spus Nicolae Păun.

Deputatul Nicolae Păun a fost arestat preventiv pe 27 februarie, de instanţa supremă, care a admis cererea procurorilor DNA, în dosarul în care este acuzat de deturnare de fonduri şi spălare de bani prin derularea a două proiecte cu finanţare europeană de către asociaţia Partida Romilor.

DNA a cerut încuviinţare pentru reţinerea şi arestarea deputaţilor Nicolae Păun şi Mădălin Voicu. Camera Deputaţilor a aprobat cererea DNA doar pentru Nicolae Păun.