Un tren interregio, care a plecat din Gara de Nord Bucureşti cu destinaţia Iaşi, a trecut cu viteză prin staţia Bârlad, fără să oprească. Abia după 200 de metri mecanicul a frânat. Oamenii care se aflau pe peron au fost bulversaţi, iar pasagerii aflaţi în garnitură au ajuns la destinaţie cu două ore întârziere.

 

Iniţial s-a crezut că trenul a rămas fără frâne. De fapt, mecanicul pur şi simplu a ratat gara din neatenţie. A frânat abia după ce a văzut călătorii de pe peron, uimiţi că trenul la care aveau bilete trece pe lângă ei fără să oprească.

 

Iniţial oficialii au crezut că este vorba despre o problemă tehnică, aşa că garnitura a fost verificată. Nu a fost constatată însă nicio defecţiune.

 

„Urmează ca o comisie de cercetare să analizeze cauzele care au condus la această situaţie. Călătorii nu au fost puşi în pericol”, potrivit unui comunicat al CFR.

 

După verificările preliminare, trenul şi-a reluat circulaţia, cu 116 minute de întârziere, în condiţii de siguranţă, în compunerea trenului Regio 6401, cu opriri în toate staţiile pe distanţa Bârlad - Iaşi pentru preluarea şi debarcarea pasagerilor.

 

Mecanicul riscă să rămână fără un procent din salariu timp de câteva lui.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro