Premierul Victor Ponta a precizat, joi, că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi, situaţie în care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar.

"Este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reuşit data trecută", a declarat Victor Ponta, la România Tv.

Victor Ponta a spus că de data aceasta nu va mai fi vorba de câteva săptămâni de repaus, ci doar de câteva zile. Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng, şi s-a întors în ţară la 8 iulie, după o absenţă de aproape o lună.

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracţiuni, în dosarul lui Dan Şova.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă premierului Victor Ponta, în 5 iunie, că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

La întoarcerea în ţară, pe 13 iulie, Ponta s-a prezentat la DNA, pentru audieri, şi a fost pus sub inculpare. Ponta afirma, la ieşirea de la DNA, că va reveni pentru audieri în luna august, când se va finaliza expertiza financiar-contabilă dispusă în cauză.

La scurt timp, a anunţat că se retrage din funcţia de preşedinte al PSD, care a fost preluată de Liviu Dragnea, ales de Comitetul Executiv Naţional al PSD în defavoarea Rovanei Plumb.

MEDIAFAX