Premierul Victor Ponta i-a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, că, în cazul în care Consiliul Superior al Magistraturii nu va lua nicio decizie în cazul tinerilor care au violat o fată din Vaslui, ar trebui să îşi dea demisia.

“Vreau să vă rog, domnule ministru al Justiţiei, să vă exercitaţi toată autoritatea funcţiei în cadrul CSM, şi dacă CSM-ul nu va lua nicio măsură mai bine vă daţi dumneavoastră demisia, pentru că cineva trebuie să tragă un semnal că nu se poate ceea ce se întâmplă zi de zi în România. Poate în felul acesta le atrageţi atenţia celor din CSM, că în afară să ne spună nouă când n-avem voie să comentăm...uite, acum am voie să comentez şi vreau să spun că ceea ce s-a întâmplat la Vaslui se întâmplă de multe ori în ţară. Dacă nu apare la televizor nu se întâmplă nimic. Aşa că vă rog, şi nu e nicio presiune la adresa justiţiei, să vă exercitaţi atribuţiile pe care le aveţi, ce aşteaptă oamenii de la dumneavoastră, ca ministru al Justiţiei, în acest caz, şi sunt convins că veţi face acest lucru. Vreau să-mi exprim solidaritatea, nu doar cu victima de la Vaslui, ci cu toate victimele care au de suferit în ţară şi pentru care nu se face dreptate", a declarat Ponta, în şedinţa de Guvern.

Premierul a spus că Justiţia trebuie să-i pedepsească pe toţi cei care săvârşesc infracţiuni, dar mai ales pe cei care comit crime, violuri, tâlhării.

În replică, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a explicat că a sesizat Inspecţia Judiciară şi că va exista o evaluare în cazul fetei violate de la Vaslui.

AGERPRES