Doi şefi de poliţie rutieră, unul din Bucureşti, altul din Vaslui, au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie. Cel din Vaslui este acuzat că cerea lemne de foc, scânduri şi baterii auto ca să nu pedepsească şoferii care încălcau legea. Cel din Bucureşti a primit carne de miel, vin şi i s-a promis un pat din lemn de frasin.

Iulian Munteanu, şef al Biroului Rutier din Vaslui, este suspectat pentru peste 25 de infracţiuni. Cele mai multe dintre acuzaţiile procurorilor DNA se referă la faptul că şoferii din Vaslui care încălcau legea scăpau ieftin: doar cu avertismente, dacă ofereau mită. Şeful poliţiei rutiere din Vaslui este acuzat că l-a determinat pe şeful unei instituţii publice să trimită, iarna trecută, mai multe utilaje care să îndepărteze zăpada din faţa casei sale, a superiorului său şi a unei cunoştinţe.

Procurorii DNA au descoperit că acelaşi şef de poliţie a investigat personal un accident în care a fost implicat un prieten de-al său şi un poliţist. Deşi poliţistul nu era vinovat în acel accident, şeful său a decis contrariul, protejându-şi amicul, potrivit DNA. Tot el este acuzat că punea la dispoziţie maşinile instituţiei astfel încât prietenii şi rudele sale să fie plimbate în oraş şi în judeţ.

Procurorii mai spun că toate aceste nereguli erau cunoscute şi în Bucureşti. La începutul acestui an s-a decis să se facă o investigaţie. Procurorii DNA au descoperit că Mihai Axente, comisar-şef de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră, cel care a fost trimis la Vaslui să facă investigaţia, nu a descoperit problemele. În schimb, Axente a primit mită mai multe sticle cu vin, carne de miel şi i s-a promis un pat din lemn de frasin.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar procurorii vor solicita astăzi arestarea lor pentru 30 de zile.

Digi 24