Deputatul PSD Nicolae Vasilescu a fost condamnat definitiv de judecătorii Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Acesta a fost prins marţi seară pe aeroport, în timp ce încerca să fugă din ţară, relatează Realitatea TV.

Un complet de cinci judecători a admis recursul DNA şi anulat o decizie de achitare a deputatului Nicolae Vasilescu, dată pe 2 iulie 2013 de un complet de trei judecători, tot de la instanţa supremă.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi şi complicii parlamentarului, respectiv Eugeniu Mija — 2 ani şi 6 luni închisoare, Realini Lupşa — 2 ani şi 6 luni închisoare, ambii pentru trafic de influenţă.

Nicolae Vasilescu a fost trimis în judecată în martie 2012, pe când era şeful Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, având statut de înalt funcţionar public, fiind acuzat de procurorii DNA — Serviciul Teritorial Constanţa de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în noiembrie 2011, Mija, Lupşa şi Nicolae Vasilescu au pretins de la reprezentantul legal al unor societăţi comerciale (denunţător) suma de 2.000.000 lei, reprezentând 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa.