Judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DNA care o acuză pe judecătoare că a luat mită pentru a-i achita pe cei doi şi pe alţi şase oameni de fotbal, în dosarul Transferurilor.

Decizia poate fi contestată la Înalta Curte.

Judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali nu au vrut să dea declaraţii în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Geanina Terceanu, judecător la Tribunalul Bucureşti, a fost reţinută joi seară de procurorii DNA.

Fraţii Ioan şi Victor Becali, care îşi execută pedepsele primite în dosarul transferurilor de jucători, au fost aduşi miercuri, din Penitenciarul Poarta Albă, în Arestul Central al Capitalei, pentru a fi audiaţi de procurorii DNA.

Procurorii DNA au cerut arestarea judecătoarei Geanina Terceanu şi a lui Ioan şi Victor Becali, în dosarul în care cei doi oameni de fotbal, împreună cu Cristian Borcea, sunt acuzaţi că i-au dat magistratului 220.000 de euro pentru a da o soluţie de achitare în dosarul transferurilor de fotbalişti.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, joi, percheziţia, reţinerea, arestul la domiciliu şi arestarea preventivă a Geaninei Terceanu.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus urmărirea penală în continuare, pentru dare de mită, a lui Cristian Borcea, preşedinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo" la data faptei. Borcea a fost dus joi la DNA, împreună cu fraţii Ioan şi Victor Becali.

Dosarul de la DNA a fost constituit în urma unui denunţ, au declarat pentru MEDIAFAX sursele judiciare, care au precizat că Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocaţi.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Judecătorul a dispus achitare pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina celor opt oameni de fotbal, în temeiul dispoziţiilor articolului 10 litera a din Codul de procedură penală din anul 1968, respectiv pentru că "fapta nu există".

În urma investigaţiilor, procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.

"Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţule Ilfov şi Ialomiţa. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus au fost folosiţi de inculpata Terceanu Geanina la achiziţionarea unei locuinţe", susţin procurorii.

În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare.

MEDIAFAX