Cazul poliţistului pedofil a fost preluat de Parchetul General care stabileşte direcţiile care vor fi urmate în ancheta.

Agentul Eugen Stan este acuzat în trei dosare penale de agresiuni sexuale asupra unor copii şi este cercetat într-un altul pentru atac asupra unei femei.

În acelaşi timp se fac cercetări în legătură cu felul în care poliţia şi-a făcut datoria în aceste cazuri, în special pentru că există suspiciunea de muşamalizare.

Procurorul general a anunţat motivele pentru care ancheta a fost preluată de Parchetul General. Augustin Lazăr a precizat că instituţia are un număr suficient de oameni bine pregătiţi, dar şi capacitatea tehnică pentru rezolvare unui caz atât de complex.

Profilul poliţistului Eugen Stan se potriveşte şi în alte două cazuri de agresiune sexuală, unui în 2009, altul în 2010. Victimele au fost două fetiţe, una de 10 ani, iar cealaltă de 11. În urma percheziţiei la domiciliul poliţistului, anchetatorii au ridicat computerul personal. Până acum nu s-a făcut, însă, şi percheziţia informatică.