Iată sentinţele decise de instanţa de judecată în cazul celor şapte violatori din Vaslui, care au violat până la leşin o elevă de 18 ani:

Burada Silviu (21 de ani) - 7 ani închisoare pentru viol în formă agravantă şi 4 ani închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, cu un spor 1 an şi patru luni, urmând ca inculpatul să execute 8 ani şi 4 luni de închisoare. Instanţa a mai dispus arestarea preventivă imediată pentru o perioadă de 30 de zile.

Avadanei Silviu (22 de ani) - 6 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Instanţa a aplicat un spor de 1 an închisoare la pedeapsa cea mai mare, de 6 ani, urmând ca inculpatul să execute, în final, 7 ani. Judecătorii au mai dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pentru o perioadă de 30 de zile.

Bolboceanu Petrică (23 de ani) - 6 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Instanţa a aplicat un spor de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final 7 ani. Judecătorii au mai dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile

Burlacu Paul Andrei (28 de ani) - 6 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. I se aplică un spor de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul să execute 7 ani. Magistraţii au mai dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Boicu Ionuţ Bogdan (21 de ani) - 5 ani închisoare pentru recunoaşterea faptei (viol în formă agravantă) şi 2 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. La pedeapsa cea mai mare, de 5 ani, se adaugă un spor de 8 luni. Pedeapsa finală - 5 ani şi 8 luni. Instanţa a mai dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Rotaru Alin Dumitru (19 ani) – 5 ani de închisoare pentru recunoaşterea faptei (viol în formă agravantă) şi 2 ani de închisoare pentru lipsire de libertate. I se aplică un spor de 8 luni de închisoare. Şi în cazul lui s-a dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Surleac Ioan (20 de ani) - 5 ani de închisoare pentru recunoaşterea faptei (viol în formă agravantă) şi 2 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. I s-a aplicat un spor de 8 luni. Inculpatul va executa 5 ani şi 8 luni de închisoare. Magistraţii au dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile. Judecătorii au mai decis ca cei şapte violatori să plătească 50.000 de lei în solidar cu titlu de daune morale, către partea vătămată.

Adevarul